vineri, 29 noiembrie 2013

Învață Cum să Aplici Tehnicile de Presiune în Masaj

Tehnică de Masaj - Presiunea

Presiunea este o tehnică foarte utilizată în ”trigger point therapy” şi constă în aplicarea presiunii pe locul dureros, cu scopul de a elibera stresul şi durerea din acea porţiune.
Presiunea este foarte utilizată în Shiatsu, ca o componentă principală a ședinței de terapie, şi respectă normele unei sesiuni de presopunctură, urmărind punctele meridiane de presopunctură.

Aplicarea presiunii cu cotul

Masaj - Presiunea cu Cotul
Presiune cu cotul
Presiunea poate fi statică, aplicată prin simpla împingere a degetului pe locul masat, sau circulară asemenea fricțiunii, diferenţa fiind că în cazul presiunii zona e mai restrânsă, mișcarea de du-te-vino, sau circulară e de mica amplitudine şi trebuie să fie aplicata pe anumite puncte, pe când fricțiunea poate fi executată pe tot corpul.

Compresia in Presopunctura

În presopunctură, în anumite cazuri, mişcarea circulară trebuie să fie statică sau în sensul acelor de ceasornic, realizată cu o forţă puternică, pentru a activa centrul respectiv. În alte cazuri, mişcare va fi ușoară și în sens invers acelor de ceasornic, pentru a calma centrul respectiv. Aceasta este însă o terapie distinctă şi foarte complexă ce trebuie învăţată separat.

    Presiunea aplicată cu degetul

    Presiunea cu Degetele
    Presiune cu Degetele
    Poţi încerca să descoperi centrii prin palpare şi cu ajutorul clientului tău. Pe de altă parte, dacă vrei să faci
    o bună impresie, nu este indicat să faci acest lucru fără a avea pregătirea necesară.
    Cel mai bun loc în care să presezi este de-o parte și de alta a coloanei vertebrale, pornind de cât mai jos posibil și urcând înspre gât. Compresia trebuie aplicată aproximativ la fiecare doi centimetri, cu presiune moderată până la puternică. Aceasta este o tehnică excelentă pentru relaxare şi pentru tonifierea muşchilor coloanei vertebrale.

      Niciun comentariu:

      Trimiteți un comentariu